Pliki cookies.

1.  Zgodnie z obowiązującym prawem informujemy, iż  nasz Sklep wykorzystuje pliki cookies.


2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, a w szczególności niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane i przechowywane przez serwer na urządzeniu końcowym użytkownika.  Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.


3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Klienta oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; pliki te w szczególności  pozwalają rozpoznać urządzenie Klienta i wyświetlić odpowiednio stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
  •  tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich zawartości i struktury,
  •  utrzymania sesji Klienta (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.


W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Klienta. Klienci mogą dokonać  zmiany ustawień dotyczących plików cookies w każdym czasie. Ustawienia mogą zostać zmienione  w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Klienta. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).


Sklep informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych

Ochrona  danych osobowych.

           Administratorem danych osobowych jest FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA ASVENT J. TRZEPIZUR  z siedzibą w CZĘSTOCHOWIE.

Dane osobowe Klienta podane w trakcie procesu rejestracji (zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. O ochronie danych osobowych, Dz. U. Nr 133, poz. 883.), są przetwarzane i gromadzone w celach realizacji zawartej umowy sprzedaży, wysyłki zamówionych produktów, realizacji obowiązków wynikających z rękojmi oraz dochodzenia należności oraz wykonywania innych uprawnień i obowiązków umownych.


Klient może wyrazić zgodę na przesyłanie mu przez Sklep informacji handlowych, w tym materiałów promocyjnych, za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, na podany przez niego adres e-mail. Klient może ponadto wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych dla celów reklamy, badania rynku oraz zachowań i preferencji Klientów z przeznaczeniem wyników tych badań na potrzeby polepszenia jakości usług świadczonych przez Sklep.

Klienci mają prawo wglądu w swoje dane osobowe, ich modyfikowania oraz wniesienia żądania ich usunięcia w całości lub w części.


           Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku dane osobowe Klienta są chronione i nie będą  przekazywane innym podmiotom.


Copyright © 2016 ASVENT Wszystkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wdrożenie: properart.pl